SPAR OP TIL 35% PÅ ALT OLIVERS KORNFRIE FODER & GODBIDDER

Hundebur & biltilbehør

Vi tilbyr markedets beste priser på kvalitetshundebur og transportkasser.

Hvis du er medlem av Club Olivers får du ekstra gode priser. Burene våre er gjennomtestede, og flere av dem er «crash-sikret», noe som betyr at de er testet i simulerte uhell. Det betyr at du er sikret maksimal kvalitet ved denne typen bur. Det skal være sikkert for deg og hunden din å komme fra a til b.

I Norge er det påbudt å sikre all last i bilen forsvarlig. Det gjelder derfor også hunden. Hunden skal være fastspent i bilen, enten det er via en godkjent sele som festes med bilbelte, eller i et godkjent sikret hundebur. Du skal altså investere i et hundebur til bilen, eller en bil-sele til hunden, hvis du skal ha den med på tur i bilen. Hvis hunden er løs i bilen under nødbrems eller et uhell, kan det få store konsekvenser. Hunden kan også bli veldig skremt ved brems hvis den ikke er i sele eller bur. Et hundebur til bilen kan også ha flere andre fordeler, som du kan lese om her på siden. Bla lenger ned for å lese mer. 

Derfor bør du investere i et hundebur til bilen

Det er mange som lar hunden hvile på baksete i bilen mens de kjører. Deres erfaring er at hunden ligger stille og rolig, og de anser det derfor ikke som et problem at hunen potensielt kan finne på å bevege seg rundt under kjørsel. Vi bør alle sammen ta ansvar for både vår egen, og hundens sikkerhet – da utfallet ved ikke å gjøre det kan ha fatale konsekvenser. Hvis hunden for eksempel plutselig vil sitte på forsete, kan uro i bilen eller hundens bevegelser forstyrre deg så du kjører feil.

Uansett hvor god en bilist du er, bør du lese videre her. Det er kanskje ikke deg eller din hund som er årsak til ulykken – det kunne være en annen bilist som er uoppmerksom.

Det skal ikke en hard nødbrems til før hunden blir skadet. Selv små oppbremsinger kan ha store konsekvenser for hunden. Spesielt små hunder som ikke veier så mye, kan et hundebur være avgjørende for sikkerheten. Det er flere ting du kan overveie når du skal kjøpe et transportbur.

 

Stort sortiment af hundebur til bil, fly og annen transport

Se vårt store utvalg av hundebur og hundekasser som er perfekte til transport i form av bilkjøring, togturer eller reiser med fly. Du kan også lese videre ned på siden og bli klokere på forskjellige muligheter for å reise med dyr, og for å finne ut av hvilket transportbur som passer best for deg og din hund. Vi gir det også et par tips til hvordan du sørger for best mulige forutsetninger for at hunden transporteres sikkert og behagelig fram til den nye destinasjonen.

 

Hundens sikkerhet i et hundebur i bilen

Selv om hundens sikkerhet er markant større når den er i et hundebur (heller enn å sitte løst), vil den uunngåelig bli skadet hvis det skjer et større uhell – også selv om den sitter i bur.

Til våre Proline hundebur kan du kjøpe en såkalt Crash Bag. Dette er støtabsorberende puter som monteres på transportburets bakpanel og beskytter hunden ved nødbrems. Putene forhindrer det meste av skaden som nødbrems kan ha på hunden. Det finner Crash Bags som er tilpasset til de forskjellige burtypene. De kan lett monteres fast på hundeburet i bilen.

 

Hvilken størrelse hundebur til bilen skal du velge?

Hunden skal ha rikelig med plass i bilen så den har mulighet til å legge seg ned og sette seg opp hvis den vil det.

 

Hundeburenes mange funksjoner og fordeler

Alt etter hva slags hundebur du velger til bilen, så har de forskjellige fordeler. Vårt utvalg av transportbur er omfattende, og derfor har vi helt sikkert et bur som kan innfri akkurat de behov som du har til et hundebur. Noen av hundeburene er laget av aluminium, som betyr at de er lettere å flytte på i bilen.

 

Dobbelthundebur til bilen

Kanskje har du bruk for hundebur som er inndelt i to. det betyr at du kan transportere flere hunder uten å være bekymret for konflikter underveis. Med et dobbeltbur trenger du ikke kjøpe to bur, selv om du kun noen ganger reiser med to hunder. Du kan nemlig fjerne midtskillet, så burets størrelse varierer etter om du skal transportere én eller flere hunder.

 

Hundetransportbur med fokus på nedkjøling

Til flere av hundeburene følger det med en unik nøkkel. Det betyr at du kan la bilen stå helt åpen, så hunden kan få luft – uten at du trenger å bekymre deg for om hunden får heteslag – eller at noen skulle finne på å stjele hunden. Det skjer dessverre, selv om det virker usannsynlig for mange.

Hvis hunden skal etterlates i et hundebur i bilen, er det veldig viktig at du gjør alt du kan for å forhindre at hunden får heteslag. Dette er en tilstand som kan oppnå langt fortere enn man umiddelbart skulle tro. På en varm sommerdag går det ikke så mange minutter før bilen blir glovarm. Mange tror dessverre at de rekker å bare løpe inn fort og kjøpe én ting, mens hunden ligger i bilen. Som utgangspunkt skal man aldri la hunden ligge i en bil på en varm dag – også selv om det er overskyet.

 

Hvorfor kan ikke hunden sitte i bilen, når mennesker kan?

Bilene våre blir mye fortere varme enn omgivelsene, og hunder kan ikke svette! De har rett og slett ikke svettekjertler sånn som mennesker. Hundenes svettekjertler sitter på potene, og ellers kjøler de seg ned gjennom munnen. Det betyr også, at de bare kan kjøle seg ned, hvis lufta rundt dem er kaldere enn det de selv er. Derfor er det ikke så rart at hundene har problemer med å kjøle seg ned i biler – de blir fort overopphetet.

En lett måte forebygge varmestress på (hvis hunden absolutt skal oppholde seg i kort tid i et bur i bilen) er ved å skape ventilasjon i bilen. Her kan du for eksempel bruke en Dog Cooler, da den gjør det mulig at du setter bagasjerommet litt åpent – uten at noen kan komme inn i bilen. Kombinert med et åpent vindu så skal det skapes litt gjennomtrekk i bilen, som kan senke temperaturen i bilen, og hunden får det bedre. OBS: hvis bilen står i sollys, vil effekten av litt vind være minimal. Aldri la hunden sitte i en bil i sola.

Kanskje er du også interessert et kjøleteppe til hunden, som er smart til kjøreturen. Husk at kjøleteppet alltid skal plasseres så hunden selv kan velge om den vil ligge på det eller ikke.

 

Alternativer til hundebur i bilen

Ikke alle har plass til et hundebur i bilen, hverken foran eller i bagasjerommet. Hvis det ikke er plass i bilen, eller hvis du leter etter et alternativ, har vi det selvfølgelig her på siden. Alternativet kan for eksempel være å kjøpe en hundesele til bilen. Selen passer ned i normale setebeltespenner, og fungerer på samme måte som beltene vi selv har på i bilen.

 

Tips når du skal transportere hunden i bilen

 • Undersøk om det finner spesielle krav til transport med hunden, hvis du skal til utlandet.
 • Ta masse pauser og husk å ta med hunden ut av bilen – den skal ikke ligge i bilen alene.
 • Husk å ta med masse vann, og fôr til turen.

Kanskje er du interessert i vannskåler som er beregnet til transport? Det selger vi også i webshoppen.

 

Transport av hund på fly

Vi har nå gjennomgått mulighetene for hundebur til bilkjøring, men det kan jo være at du skal ut å få med hunden. Vi selger også transportbur som er opplagte hvis du skal ut å fly med hunden. Her kommer noen grunnleggende fakta til deg som skal reise med hunden på flyet:

 • Små hunder med en øvre vektgrense på 8 kilo kan tas med i flykabinen.
 • Større hunder skal fraktes i et spesielt trykksikret rom i lasterommet.
 • Det anbefales at hundens reisetid ikke overstiger 18 timer (inklusiv ventetid og eventuelle mellomlandinger)
 • Reglene for å fly med hunder varierer fra selskap til selskap. Du bør derfor lese deg opp på hvilke regler som gjelder for akkurat din reise.

 

Vi anbefaler transportburene fra Skudo til flyreiser.

Denne typen transportbur fås i et hav av forskjellige størrelser. Hundetransportburene lever opp i IATA’s krav om lufttransport. Burene er fremstilt i slagfast plast, og kommer med håndtak på toppen. Man kan kjøpe hjul til burene, og toppen av buret kan fjernes, så det også fungerer som en slags hundeseng.  

 

Transport av hund på tog

Mange tar med hunden på togturen. I Norge kan du ta hunden med på de fleste tog så lenge du har den i bånd, har kontroll på den, og sitter i områder for kjæledyr.

 • Hvis du har en liten hund, kan du ofte ta den med gratis på toget
 • Store hunder betaler barnebillett (eller hundebillett) og skal ofte også ha plassbillett
 • Hundeveksen skal ofte ikke overstige 100x60x30
 • Hundeveksen skal ligge over under plassen din, eller på fanget.

OBS: Forskjellige land har forskjellige regler. Det gjelder også forskjellige selskaper. Husk å sjekke reglene for de enkelte land og selskaper. Ved lange reiser bør du holde deg orientert om lengen på stoppene underveis, så du komme ut med hunden og lufte den. En hundeveske kan være genialt hvis du skal reise på tog med hunden.

 

Hundeveske

Hvis man har en liten hund, kan det være en god idé å investere i en hundevekse. Vi har blant annet en liten hundetrolly, som fungerer som en liten hundeveske med hjul. Den er veldig praktisk hvis du skal ta offentlig transport hvor du enten kan trille den på hjul, eller bruke den som ryggsekk. Faktisk minder hundevesken om en liten koffert.

 

Transportkasse / transportveske til hund

Sist, men ikke minst kan du finne transportvesker her på siden, til hunden din. De minner litt om hundebur, men de er laget av et mykt materiale. Mange bruker denne typen transportkasse som en slags hundehule hvor hunden kan trekke seg tilbake i hjemmet. Transportkassen er perfekt hvis hunden din av en eller annen grunn skal kunne holdes avsperret.

 

Spørsmål?

 

Vi har utvalgt de beste hundeveksene, hundeburene og transportburene. Alle produktene er valgt på bakgrunn av mange års erfaring. Har du spørsmål til forskjellige hundebur eller vesker, så er du velkommen til å kontakte oss. 

Derfor bør du investere i et hundebur til bilen

Det er mange som lar hunden hvile på baksete i bilen mens de kjører. Deres erfaring er at hunden ligger stille og rolig, og de anser det derfor ikke som et problem at hunen potensielt kan finne på å bevege seg rundt under kjørsel. Vi bør alle sammen ta ansvar for både vår egen, og hundens sikkerhet – da utfallet ved ikke å gjøre det kan ha fatale konsekvenser. Hvis hunden for eksempel plutselig vil sitte på forsete, kan uro i bilen eller hundens bevegelser forstyrre deg så du kjører feil.

Uansett hvor god en bilist du er, bør du lese videre her. Det er kanskje ikke deg eller din hund som er årsak til ulykken – det kunne være en annen bilist som er uoppmerksom.

Det skal ikke en hard nødbrems til før hunden blir skadet. Selv små oppbremsinger kan ha store konsekvenser for hunden. Spesielt små hunder som ikke veier så mye, kan et hundebur være avgjørende for sikkerheten. Det er flere ting du kan overveie når du skal kjøpe et transportbur.

 

Stort sortiment af hundebur til bil, fly og annen transport

Se vårt store utvalg av hundebur og hundekasser som er perfekte til transport i form av bilkjøring, togturer eller reiser med fly. Du kan også lese videre ned på siden og bli klokere på forskjellige muligheter for å reise med dyr, og for å finne ut av hvilket transportbur som passer best for deg og din hund. Vi gir det også et par tips til hvordan du sørger for best mulige forutsetninger for at hunden transporteres sikkert og behagelig fram til den nye destinasjonen.

 

Hundens sikkerhet i et hundebur i bilen

Selv om hundens sikkerhet er markant større når den er i et hundebur (heller enn å sitte løst), vil den uunngåelig bli skadet hvis det skjer et større uhell – også selv om den sitter i bur.

Til våre Proline hundebur kan du kjøpe en såkalt Crash Bag. Dette er støtabsorberende puter som monteres på transportburets bakpanel og beskytter hunden ved nødbrems. Putene forhindrer det meste av skaden som nødbrems kan ha på hunden. Det finner Crash Bags som er tilpasset til de forskjellige burtypene. De kan lett monteres fast på hundeburet i bilen.

 

Hvilken størrelse hundebur til bilen skal du velge?

Hunden skal ha rikelig med plass i bilen så den har mulighet til å legge seg ned og sette seg opp hvis den vil det.

 

Hundeburenes mange funksjoner og fordeler

Alt etter hva slags hundebur du velger til bilen, så har de forskjellige fordeler. Vårt utvalg av transportbur er omfattende, og derfor har vi helt sikkert et bur som kan innfri akkurat de behov som du har til et hundebur. Noen av hundeburene er laget av aluminium, som betyr at de er lettere å flytte på i bilen.

 

Dobbelthundebur til bilen

Kanskje har du bruk for hundebur som er inndelt i to. det betyr at du kan transportere flere hunder uten å være bekymret for konflikter underveis. Med et dobbeltbur trenger du ikke kjøpe to bur, selv om du kun noen ganger reiser med to hunder. Du kan nemlig fjerne midtskillet, så burets størrelse varierer etter om du skal transportere én eller flere hunder.

 

Hundetransportbur med fokus på nedkjøling

Til flere av hundeburene følger det med en unik nøkkel. Det betyr at du kan la bilen stå helt åpen, så hunden kan få luft – uten at du trenger å bekymre deg for om hunden får heteslag – eller at noen skulle finne på å stjele hunden. Det skjer dessverre, selv om det virker usannsynlig for mange.

Hvis hunden skal etterlates i et hundebur i bilen, er det veldig viktig at du gjør alt du kan for å forhindre at hunden får heteslag. Dette er en tilstand som kan oppnå langt fortere enn man umiddelbart skulle tro. På en varm sommerdag går det ikke så mange minutter før bilen blir glovarm. Mange tror dessverre at de rekker å bare løpe inn fort og kjøpe én ting, mens hunden ligger i bilen. Som utgangspunkt skal man aldri la hunden ligge i en bil på en varm dag – også selv om det er overskyet.

 

Hvorfor kan ikke hunden sitte i bilen, når mennesker kan?

Bilene våre blir mye fortere varme enn omgivelsene, og hunder kan ikke svette! De har rett og slett ikke svettekjertler sånn som mennesker. Hundenes svettekjertler sitter på potene, og ellers kjøler de seg ned gjennom munnen. Det betyr også, at de bare kan kjøle seg ned, hvis lufta rundt dem er kaldere enn det de selv er. Derfor er det ikke så rart at hundene har problemer med å kjøle seg ned i biler – de blir fort overopphetet.

En lett måte forebygge varmestress på (hvis hunden absolutt skal oppholde seg i kort tid i et bur i bilen) er ved å skape ventilasjon i bilen. Her kan du for eksempel bruke en Dog Cooler, da den gjør det mulig at du setter bagasjerommet litt åpent – uten at noen kan komme inn i bilen. Kombinert med et åpent vindu så skal det skapes litt gjennomtrekk i bilen, som kan senke temperaturen i bilen, og hunden får det bedre. OBS: hvis bilen står i sollys, vil effekten av litt vind være minimal. Aldri la hunden sitte i en bil i sola.

Kanskje er du også interessert et kjøleteppe til hunden, som er smart til kjøreturen. Husk at kjøleteppet alltid skal plasseres så hunden selv kan velge om den vil ligge på det eller ikke.

 

Alternativer til hundebur i bilen

Ikke alle har plass til et hundebur i bilen, hverken foran eller i bagasjerommet. Hvis det ikke er plass i bilen, eller hvis du leter etter et alternativ, har vi det selvfølgelig her på siden. Alternativet kan for eksempel være å kjøpe en hundesele til bilen. Selen passer ned i normale setebeltespenner, og fungerer på samme måte som beltene vi selv har på i bilen.

 

Tips når du skal transportere hunden i bilen

 • Undersøk om det finner spesielle krav til transport med hunden, hvis du skal til utlandet.
 • Ta masse pauser og husk å ta med hunden ut av bilen – den skal ikke ligge i bilen alene.
 • Husk å ta med masse vann, og fôr til turen.

Kanskje er du interessert i vannskåler som er beregnet til transport? Det selger vi også i webshoppen.

 

Transport av hund på fly

Vi har nå gjennomgått mulighetene for hundebur til bilkjøring, men det kan jo være at du skal ut å få med hunden. Vi selger også transportbur som er opplagte hvis du skal ut å fly med hunden. Her kommer noen grunnleggende fakta til deg som skal reise med hunden på flyet:

 • Små hunder med en øvre vektgrense på 8 kilo kan tas med i flykabinen.
 • Større hunder skal fraktes i et spesielt trykksikret rom i lasterommet.
 • Det anbefales at hundens reisetid ikke overstiger 18 timer (inklusiv ventetid og eventuelle mellomlandinger)
 • Reglene for å fly med hunder varierer fra selskap til selskap. Du bør derfor lese deg opp på hvilke regler som gjelder for akkurat din reise.

 

Vi anbefaler transportburene fra Skudo til flyreiser.

Denne typen transportbur fås i et hav av forskjellige størrelser. Hundetransportburene lever opp i IATA’s krav om lufttransport. Burene er fremstilt i slagfast plast, og kommer med håndtak på toppen. Man kan kjøpe hjul til burene, og toppen av buret kan fjernes, så det også fungerer som en slags hundeseng.  

 

Transport av hund på tog

Mange tar med hunden på togturen. I Norge kan du ta hunden med på de fleste tog så lenge du har den i bånd, har kontroll på den, og sitter i områder for kjæledyr.

 • Hvis du har en liten hund, kan du ofte ta den med gratis på toget
 • Store hunder betaler barnebillett (eller hundebillett) og skal ofte også ha plassbillett
 • Hundeveksen skal ofte ikke overstige 100x60x30
 • Hundeveksen skal ligge over under plassen din, eller på fanget.

OBS: Forskjellige land har forskjellige regler. Det gjelder også forskjellige selskaper. Husk å sjekke reglene for de enkelte land og selskaper. Ved lange reiser bør du holde deg orientert om lengen på stoppene underveis, så du komme ut med hunden og lufte den. En hundeveske kan være genialt hvis du skal reise på tog med hunden.

 

Hundeveske

Hvis man har en liten hund, kan det være en god idé å investere i en hundevekse. Vi har blant annet en liten hundetrolly, som fungerer som en liten hundeveske med hjul. Den er veldig praktisk hvis du skal ta offentlig transport hvor du enten kan trille den på hjul, eller bruke den som ryggsekk. Faktisk minder hundevesken om en liten koffert.

 

Transportkasse / transportveske til hund

Sist, men ikke minst kan du finne transportvesker her på siden, til hunden din. De minner litt om hundebur, men de er laget av et mykt materiale. Mange bruker denne typen transportkasse som en slags hundehule hvor hunden kan trekke seg tilbake i hjemmet. Transportkassen er perfekt hvis hunden din av en eller annen grunn skal kunne holdes avsperret.

 

Spørsmål?

Vi har utvalgt de beste hundeveksene, hundeburene og transportburene. Alle produktene er valgt på bakgrunn av mange års erfaring. Har du spørsmål til forskjellige hundebur eller vesker, så er du velkommen til å kontakte oss. 

 

Vi gleder oss til å høre fra deg.