Swipe to the right

Kommunikasjon og forståelse med hunden og katten din

Kommunikasjon og forståelse med hunden og katten din

Noen ganger hadde alt vært lettere hvis vi kunne snakke med kjæledyra våre. Dermed kunne vi være bedre til å skjønne hvilke behov de har og respondere på det. Selv om kjæledyra dessverre ikke kan snakke med oss, så har de et veldig velutviklet kroppsspråk og god mimikk.

Hvordan kommuniserer vi med hunder og katter?

Hunden er generelt mye bedre til å lese kroppsspråk enn det vi mennesker er. Mennesker ser ikke 1/100-del av de signalene som sendes mellom dyrene, og derfor må vi utnytte de få signalene som vi klarer å oppfatte.

Vi har funnet frem noen forskjellige scenarier så du som hundeeier kan bli klokere på hva kjæledyret ditt prøver å fortelle deg, utfra kroppsspråk og mimikk.

Illustrasjonene viser at kroppsspråket for henholdsvis hund og katt kan være veldig forskjellig, og til og med motstridende, og at haleposisjonen kan bety to helt forskjellige ting for de to artene.

Noen hunderaser (for eksempel sledehunder) kan også ha annet kroppsspråk enn de fleste andre hunderasene. Derfor skal man også ta hensyn til at det ikke er 100% garantert at illustrasjonene viser hva hunden eller katten prøver å si.


Other articles in the category Hund

Venn hunden til tannpuss

Det er dessverre veldig mange hunder, gamle som unge, som har dårlige tenner. Derfor er det viktig å sørge for at hunden får fjernet tannstein som sitter på tennene. Tannstein kan forebygges ved tannbørsting, eller når hunden gnager på ...

Valpetrening

Når man tar med seg en hundevalp hjem, er det en god idé å melde seg på valpetrening fra start. Dette kan gjøres når valpen er rundt 10-12 uker gammel. Det er viktig at hunden blir sosialisert blant andre hunder og mennesker, og blir utsa...